Δένδιας: «Η χώρα βγαίνει πλέον από την κρίση»

Δένδιας: «Η χώρα βγαίνει πλέον από την κρίση»

Το παρών έδωσε ο Δένδιας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε με θέμα την ελληνική οικονομία.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι η χώρα βγαίνει πλέον από την κρίση και γυρνά σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης ενώ η ανεργία μειώνεται.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε σημαντικά όσα έχουν επιτευχθεί, τονίζοντας ότι παράλληλα χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες θυσίες από τους πολίτες. Ωστόσο, τόνισε πως πρέπει η κοινωνία να αντιληφθεί ότι θα πρέπει οι μεταρρυθμίσεις να συνεχιστούν. Οι αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση πρέπει να θεραπευτούν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Στο πλαίσιο συζήτησης, την οποία συντόνισαν ο γενικός διευθυντής του ομίλου Economia, Αντώνης Παπαγιαννίδης και η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Αντιγόνη Λυμπεράκη, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας ότι αργεί πολύ η στιγμή της εξόδου της χώρας από τα σημερινά προβλήματα, καθώς οι προσπάθειες των τελευταίων ετών έφεραν μικρά αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους νέους οι οποίοι, όπως τόνισε, αλλάζουν νοοτροπία, καταρτίζονται επιστημονικά, έχουν ωριμότητα, έχουν όραμα, καινοτόμες ιδέες και δεν αναζητούν πλέον μία θέση στο Δημόσιο. Η μόνη ελπίδα είναι οι νέοι και πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτούς, ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Στους νέους αναφέρθηκε και ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γάτσιος και στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου για σύνδεση με την επιχειρηματικότητα. Τόνισε, επίσης, ότι η χώρα έχει ανάγκη νέους ανθρώπους με «φρέσκες» ιδέες για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Ομίλου Economia, Αλεξάνδρα Βοβολίνη, υπογράμμισε ότι εφέτος η Οικονομική Επιθεώρηση συμπληρώνει οκτώ δεκαετίες αδιάκοπης κυκλοφορίας, που ξεκίνησε το 1934 ως Βιομηχανικήν Επιθεώρησιν.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε για το έργο του ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος (εταιρεία ΤΙΤΑΝ), ενώ οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Νίκου Πολίτη «Από την Βιομηχανικήν Επιθεώρησιν στην Οικονομική», με μαρτυρίες των: Κ. Μητσοτάκη, Θ. Στράτου, Α. Κυριαζή, Θ. Παπαλεξόπουλου, Κ. Δασκαλάκη, Μ. Δρίτσα και Γ. Μαρίνου.

Διαβάστε επίσης:

Αθανασίου: Αστειότητες τα περί δωροδοκίας βουλευτών