ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος κατά Βαρβιτσιώτη για την κατάργηση του λιμενικού σταθμού Αιγίου

Νικολόπουλος κατά Βαρβιτσιώτη για την κατάργηση του λιμενικού σταθμού Αιγίου

Επίθεση κατά του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εξαπολύει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την κατάργηση του λιμενικού σταθμού του Αιγίου.

Ο κ. Νικολόπουλος – ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα πριν μερικές ημέρες - σημειώνει ότι «η κατάργηση του λιμενικού σταθμού του Αιγίου δεν έλυσε προβλήματα, όπως επικαλείται γενικόλογα και ...αεριτζίδικα η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, Μ. Βαρβιτσιώτη αλλά δημιούργησε στους χρήστες του λιμανιού της πόλης του Αιγίου πολύ περισσότερα από όσα υπήρχαν».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κ. Νικολόπουλου αναφέρει:

"Μια αναδιάρθρωση υπηρεσιών του Δημοσίου, υποτίθεται, ότι γίνεται για να εξυπηρετούνται κατά πρώτον οι πολίτες καλύτερα. Αν ένα σύστημα Υπηρεσιών δεν εξυπηρετεί τους πολίτες, είναι απορίας άξιο, γιατί πρέπει να υπάρχει. Υποτίθεται, κιόλας, ότι η μοντέρνα αντίληψη για τη Δημόσια Διοίκηση δεν βασίζεται σε κεντρικού τύπου κατευθυνόμενους φορείς, αλλά σε αποκεντρωμένες δομές. Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, μιας χώρας με μεγάλο μήκος ακτών, όταν το θέμα αφορά σε λιμενικούς σταθμούς, τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα σοβαρά, επειδή οι σταθμοί αυτοί αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις σκοπιές στη συνοριακή γραμμή...

Την 1η Οκτωβρίου, σχετική ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου, ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου για την περίεργη ως προς τις παραπάνω οφειλόμενες προτεραιότητες υπερσυγκέντρωση της λιμενικής αρχής στο λιμάνι της Πάτρας, αφήνοντας, στην ουσία, χωρίς λιμενικό σταθμό την περιοχή της Αιγιαλείας.

Η κατάργηση του λιμενικού σταθμού του Αιγίου, σίγουρα δεν έλυσε, πάντως, προβλήματα, όπως επικαλείται γενικόλογα και ...αεριτζίδικα η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, Μ. Βαρβιτσιώτη. Σίγουρα δημιούργησε στους χρήστες του λιμανιού της πόλης του Αιγίου πολύ περισσότερα από όσα υπήρχαν. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οι μοντέρνες τεχνολογίες με τίποτα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την απουσία του φυσικού φύλακα από τα πόστα εποπτείας μιας ακτής και ενός λιμανιού. Ειδικά, κιόλας, όταν κάποια στιγμή θα κληθεί να επέμβει η λιμενική αρχή για να γίνει μια ενέργεια διάσωσης ή αποτροπής.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις», λοιπόν, αποτελεί η απάντηση του Υπουργού.

Λόγια επίδοξου φιλολογικού πονήματος, με «όνειρα» για αναβάθμιση υπηρεσιών και άλλες ωραίες ποιητικές εκφράσεις του Υπουργού προσπαθούν να κρύψουν την προσπάθεια που κάνει να μειώσει όπως-όπως τα έξοδα συντήρησης των πλεούμενων & της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του λιμενικού Σώματος. Έκανε οικονομία για να φανεί αρεστός στην τρόικα ο Υπουργός, εις βάρος της ασφάλειας των σκαφών και των ακτών της περιοχής της Αιγιαλείας, απλά, ξηλώνοντας τα πάντα. Οι γενικόλογες διατυπώσεις του κου Υπουργού, κιόλας, μάλλον υποβιβάζουν τη νοημοσύνη όσων τις διαβάζουν, καθώς, δεν απαντούν στα ερωτήματα για το πώς θα καλυφθούν, οι ανάγκες των χρηστών του τοπικού λιμανιού. Άλλη μια θυσία στους ξένους δυνάστες-δανειστές είναι η αληθινή απάντηση.

Περαιτέρω, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας εξηγούσε «λιανά» ο κος Υπουργός, πώς θα εποπτεύει τα διάφορα νηολογημένα σκάφη αλλά και τις πιθανές έκνομες πράξεις στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση τόσων πολλών χλμ ο αρμόδιος λιμενικός Αξιωματικός:

Με τα τηλέφωνα που έχουν video-camera ή με ...ταξιδιωτικούς γλάρους;;;".

Δείτε την ερώτηση του κ. Νικολόπουλου στην Βουλή και την απάντηση του Υπουργού

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση