ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στουρνάρας ακολουθεί τους σχεδιασμούς Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στουρνάρας ακολουθεί τους σχεδιασμούς Σαμαρά

Στην τρομολαγνεία του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έκανε λόγο για μείωση στη ρευστότητα, καθώς και για μεγάλο κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις τραπεζικές εξελίξεις, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας (15/12) πως η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ενώ η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, την ίδια ώρα που ο κίνδυνος, όχι μόνο «ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε», αλλά και αυτός «μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος».

Σύμφωνα ωστόσο με το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «προφανώς ο κ. Στουρνάρας, έχοντας την ευθύνη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, έχει στο νου του τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού», επιμένοντας έτσι στις βαριές κατηγορίες περί σκηνοθεσίας bank run από τον Αντώνη Σαμαρά «προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου», όπως άλλωστε δήλωσε και ο Αλέξης Τσίπρας.