ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Μην ταυτιστείς με το βούρκο

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Μην ταυτιστείς με το βούρκο

Νέα παρέμβαση από τον πρώην πρωθυπουργό, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τηλεφώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο στέλνοντας μάλιστα και ένα μήνυμα για να μεταφερθεί στον Αλ. Τσίπρα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Μ. Γλέζο για τις δηλώσεις του για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, με το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς να απαιτεί να μην ενταχθούν σε αυτά οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης μετά τις δηλώσεις τους περί χρηματισμού βουλευτών.

Ταυτόχρονα όμως, ο πρώην πρωθυπουργός είχε και ένα μήνυμα προς τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. «Ελπίζω ο Τσίπρας ως νέος άνθρωπος με δικαιολογημένες φιλοδοξίες δεν θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον βούρκο», είπε στον Γλέζο.

Η νέα παρέμβαση Μητσοτάκη δεν έρχεται μόνο μόλις μια μέρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά θεωρείται και μια πρωτοφανής κίνηση, αφού ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά παρεμβαίνει στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής Βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα», είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος, απαιτώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρο Παραστατίδη, οι δηλώσεις των οποίων «αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο».

«Είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του των προσεχών εκλογών βουλευτές της σημερινής Βουλής, οι οποίοι επιδιώκουν ως καριέρα το βουλευτιλίκι και, για να το επιτύχουν, μετέρχονται μέσα άγνωστα στο ήθος της Αριστεράς», ανέφερε στη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος.

Σχετικές ειδήσεις