ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες βόμβες Χαϊκάλη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Νέες βόμβες Χαϊκάλη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

«Ο Αποστολόπουλος μου είπε ότι ο Θεοδωράκης τα παίρνει από παντού»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του από τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Γιώργο Αποστολόπουλο.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. έδωσε σήμερα εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία.

Ο Παύλος Χαϊκάλης υποστήριξε πως ο κ. Αποστολόπουλος, προκειμένου να τον πείσει να χρηματιστεί και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του είπε: «Το Ποτάμι τα παίρνει από παντού. Ο Θεοδωράκης είναι πιο έξυπνος γιατί δεν έχει μόνον έναν-δύο χορηγούς», χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι «και άλλοι τα παίρνουν».

Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε, επίσης, ότι ο κ. Αποστολόπουλος του είπε ότι τις 700.000 ευρώ, το ποσό δηλαδή που του υπεσχέθη για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, θα του τα έφερνε ή ο ίδιος ή ο φρουρός του προέδρου και συγκεκριμένα ενός τραπεζίτη, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατονόμασε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αναφορικά με τις 5.000 ευρώ που όπως λέει ο κ. Χαϊκάλης, έδωσε ως δάνειο στον Αποστολόπουλο για να τα επενδύσει ο ίδιος στο Χρηματιστήριο, «επειδή είχε πληροφορίες από τη Deutche Bank», και όχι για λογαριασμό του ιδίου, ο βουλευτής υποστήριξε ότι: «Είχα δανείσει στον Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ προκειμένου, ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος να κάνει χρηματιστηριακή συναλλαγή, και όχι για να τα επενδύσει για λογαριασμό μου στο Χρηματιστήριο».

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ο Αποστολόπουλος του επέστρεψε τμηματικά 5.800 και συγκεκριμένα, δύο εμβάσματα των 500 ευρώ, 800 ευρώ και 2000 ευρώ. Υποστήριξε επίσης, ότι του έδωσε άλλα 2.000 ευρώ και του είπε «αυτά για να τα ΄χεις καλά με τον Πρόεδρο».

«Ποιον πρόεδρο, τον Καμμένο;» τον ρώτησε ο κ. Χαϊκάλης. «Όχι, με τον πρόεδρο της τράπεζας» του απάντησε ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις