ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναυάγησε» η συναίνεση

«Ναυάγησε» η συναίνεση
Πως οδηγήθηκε σε αδιέξοδο το Συμβούλιο Αρχηγών...

Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγήθηκε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να προωθήσει την πολιτική, που όπως εκτιμά, είναι απαραίτητη για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση. Δέχθηκε να συζητήσει την πρόταση του ΛΑΟΣ για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ενώ απέρριψε το αίτημα της ΝΔ για την από κοινού επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα των φορολογικών πτυχών του μνημονίου.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπογράμμισαν ο καθένας από τη σκοπιά τους, πως δεν παρέχουν συναίνεση σε μια κυβερνητική πολιτική αποτυχημένη, που βυθίζει την κοινωνία στο φόβο.

Σαμαράς: Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς

Ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, επί μια εβδομάδα καλλιεργεί σκοπίμως τον φόβο και ακολουθεί μια πολιτική που διαλύει την κοινωνία. Έθεσε ως μόνη λύση για τη χώρα την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και επανέλαβε την πρότασή του για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς, που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εκβιάζουν το λαό, είπε η ΓΓ του ΚΚΕ

Η ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ωμούς εκβιασμούς και ιδεολογική τρομοκρατία προς τον λαό. Επιδιώκει συνευθύνη απέναντι στην αποτυχημένη πολιτική της τρόικα, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, προτείνοντας τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου απέναντι σε αυτή την πολιτική.

"Κάποιοι βάζουν τις καρέκλες πάνω από τη χώρα"

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ήταν αυτός που προέβη πρώτος σε δήλωση μετά το Συμβούλιο και έδειξε που οδηγήθηκαν τα πράγματα. Υπέρμαχος της συναίνεσης ο κ. Καρατζαφέρης είπε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι έβαλαν τις καρέκλες τους πάνω από τη χώρα.»

"Ο Παπανδρέου ζητά αντιλαϊκή συναίνεση"

Οξύς ήταν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε τη στάση του πρωθυπουργού, λέγοντας πως κυβερνά με σύμμαχο το φόβο και επιζητά μια αντιλαϊκή συναίνεση. Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση ισχυρή υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας, που θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές της χώρας, είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:«Τορπίλη» Κομισιόν: Ο χρόνος σας τελειώνει