ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο επικρατέστερος για να αναλάβει το υπουργείο Ενέργειας και Μεταφορών – Υποδομών.

Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951 και είναι τελειόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξελέγη βουλευτής της Β΄ Πειραιά με το Συνασπισμό στις εκλογές του 2000 και με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 και του 2015.

Μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων- Τραπεζών- Οργανισμών Κοινής Ωφελείας , στην Ειδική Διαρκής Επιτροπή του Απολογισμού και του γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Διετέλεσε μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Έλαβε μέρος στο φοιτητικό Αντιδικτατορικό Κίνημα και υπέστη διώξεις για τη δράση του. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973.

Πρόκειται αναμφίβολα για εμβληματική μορφή της αριστεράς και συμμετείχε σε πάρα πολλούς αγώνες του λαϊκού κινήματος.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ