ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Live οι εξελίξεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Live οι εξελίξεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα (27/01/2015) για την Ελλάδα, καθώς αναμένεται να γνωστοποιηθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

To Newsbomb μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις πολιτικές εξελίξεις και τη διαδικασία του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να είναι μικρό και ευέλικτο, με συγχωνεύσεις και μετονομασίες υπουργείων.

Μεταξύ των ονομάτων που «ακούγονται» για τα νέα υπουργεία είναι αυτά των κ. Δραγασάκη, Κουρουμπλή, Μπαλτά, Τσακαλώτου, Στρατούλη και Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ισχυρή κυβέρνηση με μικρό και ευέλικτο σχήμα επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να στείλει μήνυμα προς το εξωτερικό και τους δανειστές, αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας. Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί θα έχουν κατά γενική ομολογία πλούσια εμπειρία στον τομέα τους, ενώ το πολιτικό και επαγγελματικό τους παρελθόν είναι κρυστάλλινο. Παράλληλα, στο νέο κυβερνητικό σχήμα τηρούνται και οι «έντιμες» ισορροπίες της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Υπουργός: -Εσωτερικών: -Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: -Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: -Μακεδονίας Θράκης: Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Υπουργός: Γιάννης Βαρουφάκης - Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: - Ναυτιλίας και Αιγαίου: - Τουρισμού: - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: - Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας: Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων - Πολιτισμού και Αθλητισμού: - Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αριστείδης Μπαλτάς Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής -Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Εξωτερικών Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Υπουργός: Πάνος Καμμένος Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Υπουργείο Επικρατείας Υπουργός: Νίκος Παππάς Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ξυδάκης Το Newsbomb.gr θα σας ενημέρωσει άμεσα για τα ονόματα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις