ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκός μαραθώνιος Τσίπρα

Ευρωπαϊκός μαραθώνιος Τσίπρα

Σειρά διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους ξεκινά ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί στην Κύπρο σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,ο οποίος έφτασε νωρίτερα στη Λευκωσία. Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα τον υποδεχτεί στο προεδρικό μέγαρο όπου οι δύο άνδρες θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά την Κύπρο, ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη θα μεταβεί στη Ρώμη και την Τετάρτη διαδοχικά στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τους Ζ. Κ. Γιούνκερ και τον Φρ. Ολάντ αντίστοιχα. Την Τετάρτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούγκερ.