ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

Δημοσκόπηση ALCO: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

Ευρύτατη είναι η στήριξη των πολιτών στη νέα κυβέρνηση, όπως καταδεικνύεται από νέα δημοσκόπηση της ALCO

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για το «Ποντίκι» , το 67% των πολιτών, αξιολογεί θετικά και πολύ θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, το 9% αρνητικά και πολύ αρνητικά, το 19% δείχνει αδιάφορο και το 6% δεν απαντά.

Βάση της δημοσκόπησης, τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας είναι στους ψηφοφόρους των συγκυβερνώντων κομμάτων, πολύ ψηλά βρίσκονται όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Τα πιο εντυπωσιακά ποσοστά είναι το 68% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 31% της Ν.Δ.

axiologisi ana komma

Στο ερώτημα «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» το «Ναι» φτάνει το 59%, το «Όχι» στο 34% και δεν απαντά το 7%.

Ανά κομματική προτίμηση, εκτός από τα αυτονόητα υψηλά ποσοστά των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, αίσθηση προκαλεί ότι το 60% των ψηφοφόρων της Χ.Α., το 57% του ΠΑΣΟΚ, το 53% του Ποταμιού και το 48% του ΚΚΕ θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αντιθέτως, αρνητικό εμφανίζεται το 81% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

psifos empistosynhs

Συντριπτικό είναι το ποσοστό όσων στηρίζουν «τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας». Συγκεκριμένα, σύμφωνο είναι το 75% των ερωτηθέντων, αρνητικό μόλις το 15% και δεν απαντά το 10%.

Ανά κομματική προτίμηση με τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης συμφωνούν σε ποσοστά άνω του 90% οι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ.Α., κατά 73% αυτοί του ΚΚΕ, κατά 69% του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και το 41% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Σχετικές ειδήσεις