ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλο το παρασκήνιο των διαφωνιών για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Όλο το παρασκήνιο των διαφωνιών για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Μπορεί μεν η διαφωνία του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη να ήταν αυτό που κυριάρχησε στη ματαίωση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Δημ. Αβραμόπουλου την Κυριακή (15/02), ωστόσο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν είναι το μόνο στέλεχος που εξέφρασε από επιφυλάξεις μέχρι και κάθετη διαφωνία.

ΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Ούτε ήταν μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα που διαφώνησε, αν και αυτή η τάση συγκεντρώνει περίπου το ένα τρίτο των εσωκομματικών συσχετισμών.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι αρνητικά στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν ήταν και αρκετά άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου. Μάλιστα, όπως αποκαλύψαμε, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προ δέκα περίπου ημερών η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου συνάντησε τις αντιδράσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του οργάνου.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι αρνητικοί στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι επίσης:

- Η νέα Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
- Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος.
- Μετριοπαθή στελέχη της Π.Γ. τα οποία μάλιστα ανήκουν στην «Προεδρική πλειοψηφία», με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γ. Μπαλάφα.
- Στελέχη προερχόμενα απ’ τον πασοκικό χώρο, όπως ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος.
- Άλλα στελέχη, επίσης εκ της πλειοψηφίας, όπως ο απερχόμενος γραμματέας της Κ.Ε. Δημ. Βίτσας, ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης, ο νέος γραμματέας της Κ.Ο. Γ. Μαντάς κ.ά.

Επομένως μία συνισταμένη όλων αυτών των διαφωνιών ήταν η κάθετη άρνηση του Παν. Λαφαζάνη να δεχτεί την Κυριακή το βράδυ την πρόταση για Αβραμόπουλο.

Μάλιστα αποκαλύπτουμε, ότι σε κάποια στιγμή της έντονης συζήτησης που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο Παν. Λαφαζάνης του είπε ότι «αν θέλεις, να εκλέξεις τον Αβραμόπουλο με τις ψήφους της Ν.Δ. αλλά όχι με τη δική μου ψήφο»…

Σχετικές ειδήσεις