ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Μπορεί να μην πετύχουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στο λαό

Μητρόπουλος: Μπορεί να μην πετύχουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στο λαό

Κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για τη ρευστότητα, την ώρα που οι δανειστές «δίνουν μάχη για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα» εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος μία ημέρα μετά το Eurogroup μιλώντας στo Παραπολιτικά Fm παραδέχθηκε ότι οι εταίροι «επέμειναν για Τρόικα, σε παραπέρα μέτρα, για τεχνικούς ελέγχους και πρέπει να δούμε σε τι νομοθετήματα θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «μέχρι τώρα η κυβέρνηση άντεξε, αλλά το στοίχημα του Σόιμπλε δεν είναι να μεταλλαχτεί μνημονιακά ο Τσίπρας, αλλά να στείλουν μήνυμα στους Πορτογάλους και σε όλους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική».

Εφιστώντας την προσοχή όλων, είπε ότι «πρέπει να διαβάζουμε τα συντάγματα και τους νόμους. Θα πάμε σε μία ασύμμετρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί στο λαό».

Ο κ. Μητρόπουλος άφησε αιχμές κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ζήτησαν εξεταστική για τα μνημόνια.

«Έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στα μνημόνια, μόνον φιλολογικές συζητήσεις μπορούν να υπάρξουν στο Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις