Κατρούγκαλος: Φέρεται να κατέθεσε εργολαβικά στο ΔΣΑ και μετά την ορκωμοσία του

Newsroom Newsroom

Κατρούγκαλος: Φέρεται να κατέθεσε εργολαβικά στο ΔΣΑ και μετά την ορκωμοσία του

Είκοσι δύο ιδιωτικά συμφωνητικά (εργολαβικά), με δικηγορική αμοιβή 12%, για υποθέσεις κατά του δημοσίου εμφανίζεται από τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητική Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος στις 30 Ιανουαρίου 2015. Δηλαδή, τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία του.

Μάλιστα, τα 22 συμφωνητικά φέρονται να υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», η οποία φέρεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015. Τα επίμαχα συμφωνητικά φέρουν ημερομηνία 26 και 27 Ιανουαρίου 2015.

Στα εργολαβικά περιλαμβάνεται κατά πληροφορίες όρος ότι η δικηγορική αμοιβή (12%) «οφείλεται ακέραια και σε περίπτωση συμβιβασμού, νομοθετικής ή κάθε άλλης εξώδικης ρύθμισης σε οποιοδήποτε στάδιο της αντιδικίας, σε αυτή δε την περίπτωση θα υπολογιστεί επί του ποσού επί του οποίου θα γίνει ο συμβιβασμός».

Για να είναι σε ισχύ τα συμφωνητικά θα πρέπει μέσα σε 10 ημέρες από την υπογραφή του να κατατίθεται στη Δ.Ο.Υ. και στον ΔΣΑ, ενώ προβλέπεται πρόστιμο σε αντίθετη περίπτωση. Επίσης, σε περίπτωση διάλυσης της δικηγορικής εταιρείας ή αποχώρησης εταιρικού μέλους της πρέπει να συνταχθεί νέο εργολαβικό με τον εργαζόμενο που θέλει να προσφύγει στα δικαστήρια.

Οι υποθέσεις αφορούσαν όλες εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που διεκδικούν από το Ελληνικό Δημόσιο διαφορές αποδοχών τους «από τη μείωση των κάθε είδους αποδοχών του λόγω εφαρμογής των διατάξεων που θέσπισαν ο νόμος 4024/2011 και η σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved