ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκτέλεση» Άκη δια χειρός ΠΑΣΟΚ

«Εκτέλεση» Άκη δια χειρός ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει σε δίκη τον Άκη-Προτείνει δέσμευση της περιουσίας του

Ποινική δίωξη σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου για δυο κακουργήματα προτείνει ομόφωνα η Προανακριτική για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Όλα τα κόμματα, εκτός του ΛΑΟΣ που δεν μετείχε στην Επιτροπή, συμφώνησαν στα δυο αδικήματα τα οποία είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στο πόρισμα καταγράφονται επίσης σε αστερίσκους οι θέσεις της αντιπολίτευσης για τρεις επιπλέον κατηγορίες.

Ειδικότερα, η ΝΔ προτείνει τη δίωξη του κ. Τσοχατζόπουλου και για το αδίκημα της «παραβίασης μυστικών της πολιτείας», το ΚΚΕ «της απιστίας σε σχέση με το περιεχόμενο και την εφαρμογή της αρχικής σύμβασης» και ο ΣΥΡΙΖΑ της «απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία».

Το πόρισμα ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το πόρισμα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, προτάθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατά του πρώην υπουργού «το οποίο διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από 1/11/1999 μέχρι 27/9/2007 κατά το οποίο έλαβε το συνολικό ποσό τουλάχιστον των 7.777.373 δολαρίων ΗΠΑ (ή όποιο μεγαλύτερο τυχόν προκύψει κατά την τακτική ανάκριση με το άνοιγμα και την διερεύνηση όλων των λογαριασμών της Torcaso και των λοιπών συνδεομένων φυσικών και νομικών προσώπων) λαμβάνοντας για τον εαυτό του παράνομα περιουσιακά ωφελήματα».

Επιπροσθέτως, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ποινική δίωξη του κ. Τσοχατζόπουλου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, ζήτησε να σταλεί το πόρισμα στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ασκηθούν αγωγές και κατά του κ. Τσοχατζόπουλου καθώς και να «ληφθεί κάθε ενδεικνυόμενο ασφαλιστικό μέτρο (ενδεικτικά: συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών ,άυλων τίτλων, θυρίδων κλπ».

Διαβάστε επίσης:Άκης: «Το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει»