ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ την Πέμπτη

Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ την Πέμπτη

Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που έχει συγκληθεί στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι γίνεται μία ημέρα πριν από το, προγραμματισμένο για την Παρασκευή, κρίσιμο Eurogroup.

Το ραντεβού των δύο ηγετών οριστικοποιήθηκε την Τρίτη με το Μέγαρο Μαξίμου να τονίζει ότι ήταν κοινή επιθυμία Ελλάδας και Γερμανίας, δεδομένου ότι οι δύο πλευρές συντηρούν έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας με τακτική επικοινωνία των διπλωματικών γραφείων Τσίπρα και Μέρκελ.

Υπήρξε αμοιβαία βούληση Τσίπρα-Μέρκελ για τη συνάντηση στις Βρυξέλλες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Mega.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει την ίδια στάση που κρατά σε όλες τις επαφές του με τους ξένους ηγέτες σε σχέση με όλα όσα πάγια θέτει η Ελλάδα για αμοιβαία επωφελή λύση. «Πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση. Δεν μπορούν να σέρνουν μια τέτοια λύση και να κατηγορούν την Ελλάδα για καθυστέρηση» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.

Εκτός συζήτησης το Grexit για Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλου εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές της μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, καθιστώντας σαφές πως είναι για το συμφέρον της Ευρωζώνης να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ, καθώς ενδεχόμενο Grexit θα οδηγούσε σε αστάθεια.

Σχετικές ειδήσεις