ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Δεν είχαμε ειδοποιήσει κανένα δήμαρχο για την ΠΝΠ

Κυβέρνηση: Δεν είχαμε ειδοποιήσει κανένα δήμαρχο για την ΠΝΠ

Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα που την φέρει να έχει «ειδοποιήσει» δημάρχους και περιφερειάρχες, προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των ΟΤΑ.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζουν ότι για το εν λόγω θέμα ενημερώθηκαν επίσημα και συντεταγμένα τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ) τόσο από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς καμία διάκριση σε «ημετέρους» και μη.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρει ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε τους φίλα προσκείμενους αιρετούς της αυτοδιοίκησης για να τακτοποιήσουν τα οικονομικά του δικού τους δήμου ή περιφέρειας, ώστε να αποφύγουν τη μεταφορά των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για διασπορά ανακριβειών και για σκόπιμη παραπληροφόρηση και προκαλούν όποιον έχει σχετικά στοιχεία για έστω έναν δήμαρχο ή περιφερειάρχη να τα παρουσιάσει. «Όσο κι αν μερικοί αρνούνται να το πιστέψουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σε ό,τι μας αφορά, η κυβέρνηση δεν παίζει εν ου παικτοίς», καταλήγουν.