ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία

Σακελλαρίδης: Σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης εδράζεται σε στοιχεία, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (28/05/2015) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή (31/05/2015) να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, (σχετικές με τις τράπεζες και τον έλεγχο κεφαλαίων) οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα».

Ερωτηθείς για τις προκλητικές δηλώσεις από μέρους της Αλβανίας, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι έχει δώσει απάντηση το Υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα έχει τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων. Φορείς που εμφορούνται από άλλες αντιλήψεις υπονομεύουν την προοπτική αυτή», πρόσθεσε.

«Ο κ. Βαρουφάκης χαίρει της στήριξης του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εταίρους, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση χρεοκοπίας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της συμφωνίας, εξήγησε: «Μιλάμε για κοινό κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Εκεί που υπάρχει συμφωνία είναι ώρα να καταγραφεί στο χαρτί. Αυτά που είναι ανοιχτά επίσης πρέπει να κλείσουν και να καταγραφούν και αυτά στο χαρτί, και να αποτελέσουν μια συμφωνία».

Σχετικές ειδήσεις