ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει το Μαξίμου ότι ο Γιούνκερ αρνήθηκε τηλεφώνημα του Τσίπρα

Διαψεύδει το Μαξίμου ότι ο Γιούνκερ αρνήθηκε τηλεφώνημα του Τσίπρα

«Η παραφιλολογία συνεχίζεται», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τηλεγράφημα του Reuters, που επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αρνήθηκε σήμερα, Σάββατο (06/06/2015) να απαντήσει σε τηλεφώνημα που του έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, γιατί η Αθήνα δεν έχει στείλει ακόμη τις ανανεωμένες προτάσεις που είχε υποσχεθεί.

«Μετά την πρόταση των Θεσμών "που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα", αλλά δημοσιεύτηκε στον Τύπο (!), σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.

Και καταλήγουν: «Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι, αναμένουμε τα σχόλια των Θεσμών».

O αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να μιλήσει με τον κ. Γιούνκερ, ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε, γιατί δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και τις προτάσεις που η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να παραδώσει στους Θεσμούς.

«Δεν υπήρχαν εξελίξεις, οπότε δεν υπάρχει και κάτι για να συζητήσουν», ανέφερε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, επρόκειτο να επιστρέψει στις Βρυξέλλες την Παρασκευή (05/06/2015) για νέες συζητήσεις, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη.

Αντ' αυτού, ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνεχίζει το τηλεγράφημα, απέρριψε τους παράλογους όρους που πρότειναν οι δανειστές, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ελληνική Βουλή και καθυστέρησε να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή (05/06/2015) ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος ευρωπαίος αξιωματούχος, δήλωσε στο Reuters: «Γνωρίζουμε πως εν μέρει πρόκειται για θέατρο, ωστόσο, δεν χρειάζεται να συμμετάσχουμε σε κάθε πράξη του δράματος».

Πάντως, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε από τις Βρυξέλλες ότι υπήρξε ζήτημα επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι όπως αναφέρει η δήλωση της Επιτροπής της περασμένης Τετάρτης, οι δυο άνδρες θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή τις επόμενες ημέρες

Σχετικές ειδήσεις