ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Καλεί τον Στουρνάρα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens

Κωνσταντοπούλου: Καλεί τον Στουρνάρα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens

Την κλήτευση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, πρότεινε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού κράτους με τη Siemens.

Το θέμα του συμβιβασμού με τη Siemens ετέθη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την γερμανική εταιρία, στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες στην οποία μάλιστα συμμετέχει για δεύτερη φορά ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αμφισβήτησε ευθέως την εγκυρότητα του συμβιβασμού και πρότεινε να κληθεί ο κ. Στουρνάρας , ο οποίος τον υπέγραψε, το καλοκαίρι του 2012. «Σε μια τόσο δεινή θέση για την χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα ή την πολυτέλεια ή την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, κατά τη συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ρώτησε γιατί υπήρξε και υπογραφή Στουρνάρα στο συμβιβασμό για να απαντήσει ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, πως εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός Οικονομικών, οπότε όφειλε να υπογράψει και εκείνος.

Βαλυράκης: «Η Siemens έκανε ό,τι ήθελε»

«Κράτος εν κράτει» χαρακτήρισε τη Siemens ο Σήφης Βαλυράκης, που είχε διατελέσει πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens. Όπως είπε, έχει προκύψει ζημία του κράτους με «μυθικές παραμέτρους».

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι «για κάθε προμήθεια υπήρχε μίζα 10% . Πρόσθεσε δε ότι η Δικαιοσύνη έβαλε προσκόμματα στην έρευνα.

Ο κ. Βαλυράκης είπε ακόμη ότι η Δικαιοσύνη από το 1993 ερευνά υποθέσεις, οι οποίες συνδέονται με τη Siemens, ωστόσο αποφεύγει να στείλει στη Βουλή τυχόν πολιτικά πρόσωπα που βρίσκει ότι εμπλέκονται και ότι στέλνει διάφορα βουλεύματα στο αρχείο.

Σχετικές ειδήσεις