ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και εταίροι ετοιμάζουν νέο μνημόνιο

Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και εταίροι ετοιμάζουν νέο μνημόνιο

«Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι ετοιμάζει νέο Μνημόνιο», υποστήριξε το βράδυ της Παρασκευής (5/6) στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη συζήτηση για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Κύριε Τσίπρα, εμείς πιστεύουμε ότι δεν σηκώσατε το γάντι και τους τόνους, όπως είπατε, γιατί ακριβώς βαδίζετε στα χνάρια των προηγούμενων, που τόσο βέβαια τους καταδικάζατε πριν, προεκλογικά», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά, παραδεχτήκατε ότι ετοιμάζετε νέα συμφωνία - μνημόνιο. Θα το φέρετε. Μπορεί να μην το φέρετε τώρα, μέχρι τις 14 Ιουνίου, αλλά σε αυτό έχουν συμφωνήσει και οι εταίροι σας. Έστω κι αν δεν το ονομάζετε έτσι, γιατί και σε αυτό επίσης έχουν συμφωνήσει οι εταίροι, δε θα το ονομάζουν μνημόνιο. Σας έκαναν το χατίρι. Δεν θέλατε τρόικα, τους λένε όλοι πλέον τώρα “τρεις θεσμούς”, όπως τους ζητήσατε. Μπράβο σας. Δεν θέλετε μνημόνιο, θέλετε συμφωνία. Η ουσία όμως για το λαό θα είναι η ίδια».

«Είστε μόνον εσείς γνώστες όλων των e-mail που έχετε ανταλλάξει, όλων των συζητήσεων που έχετε κάνει μεταξύ σας και με τους εταίρους σας, γνώστες των “ροζ” πλέον γραμμών σας, διότι οι κόκκινες τελείωσαν. Ξέρετε και τις μαύρες γραμμές και τις απόψεις των δανειστών, της τρόικας, των θεσμών, ξέρετε ποιοι έχουν τη μια και ποιοι την άλλη άποψη και η Βουλή στην ουσία έχει μεσάνυχτα», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η ουσία είναι μια κατά τη γνώμη μας: Κυβέρνηση και εταίροι ουσιαστικά στρώνουν το έδαφος για μια νέα συμφωνία - μνημόνιο, που θα περιέχει και αντιλαϊκά μέτρα και αντιλαϊκές δεσμεύσεις για το λαό σε όλους τους τομείς. Άλλα θα είναι υπό νομοθέτηση, προφανώς πιο άμεσα το επόμενο διάστημα, άλλα θα είναι σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη για το λαό. Η διέξοδος κατά την άποψή μας βρίσκεται μόνο στην πρόταση του ΚΚΕ και από αυτή την άποψη καλούμε το λαό να την στηρίξει πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Σχετικές ειδήσεις