Αλλαγές στο σύστημα ασφαλείας της Βουλής - Με πολιτικά οι αστυνομικοί

Newsbomb

Αλλαγές στο σύστημα ασφαλείας της Βουλής - Με πολιτικά οι αστυνομικοί

Αλλαγές στο σύστημα ασφαλείας της Βουλής περιλαμβάνονται σε έγγραφο του Φρούραρχου το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλες τις φρουρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εσωτερική και περιμετρική φύλαξη της Βουλής θα γίνεται από μη ένστολους αστυνομικούς, οι οποίοι θα φέρουν σε εμφανές σημείο το δελτίο εισόδου τους στη Βουλή που αναφέρει το όνομα και την ιδιότητά τους, και σε μη εμφανές σημείο τα δημόσια είδη τους (όπλο, ασύρματος κ.α.).

Την Τρίτη θα εκθοδεί η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Βουλή θα πρέπει να είναι με ευπρεπή πολιτική περιβολή, με απαραίτητο το σακάκι, ενώ σε ευκρινές σημείο θα πρέπει να έχουν την υπηρεσιακή τους κάρτα.

Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας ως μέτρο αυτοπροστασίας, όπως αναφέρεται, μετά τη δήλωση του Νίκου Μαζιώτη για χτύπημα σε δημόσιο κτίριο.

Πάντως, η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι η πρόεδρος της Βουλής έχει δώσει προφορική εντολή από το Σάββατο να μην εισέρχονται στη Βουλή οι ένστολοι ακόμα και για να επισκεφθούν την τουαλέτα.

O Γ.Πανούσης από τη μεριά του τόνισε ότι εφόσον ισχύει η καταγγελία πρόκειται για λαθεμένη απόφαση. «Πιστεύω στις δημοκρατίες ο ένας θεσμός η Βουλή πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό την αστυνομία. Άρα θέλω να πιστεύω ότι είναι μάλλον λαθεμένη απόφαση, μια παρεξήγηση» είπε.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved