ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Υποκριτική η συμπεριφορά του ΔΝΤ

Βούτσης: Υποκριτική η συμπεριφορά του ΔΝΤ

Για υποκρισία κάνει λόγο ο υπουργός Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας την αποχώρηση του κλιμακίου του ΔΝΤ από την Αθήνα.

«Είπαν πως δεν είναι πολιτικός οργανισμός, αλλά η δήλωση που έγινε ήταν απολύτως πολιτική και μάλιστα στη βάση λαθεμένων στοιχείων, για να δημιουργηθεί η εντύπωση των Ελλήνων που καλοπερνάνε σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων» δήλωσε ο κ. Βούτσης στον ραδιοσταθμό Real.

«Βρισκόμαστε επί ξυρού ακμής. Όταν τίθενται συνεχώς καινούργια ζητήματα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στις συζητήσεις ή όταν δεν απαντιούνται κάποια πολύ βασικά θέματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά η επικινδυνότητα αυξάνεται, ενώ έχουν βρεθεί συμπτώσεις και συγκλίσεις σε αρκετά άλλα ζητήματα» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν η χώρα είναι έτοιμη για το σενάριο χρεοκοπίας, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως «εργαζόμαστε για μια συμφωνία και δεν εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε το σενάριο της χρεοκοπίας».

Στο ερώτημα μήπως η γερμανική πλευρά έχει plan B, απάντησε: «Κάποιες δυνάμεις και απόψεις μέσα στην Ευρώπη γενικότερα έχουν πράγματι αυτό το πλάνο. Είναι το σχέδιο time-out, να γίνει για τη χώρα μας, ώστε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα, είτε προς μεγάλες χώρες, Ιταλία, Γαλλία, να δεχθούν δεσμεύσεις στους προϋπολογισμούς τους, είτε στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να δεχθεί μια αυταρχική μετεξέλιξη της.

»Είναι σχέδιο μακροπρόθεσμο και η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα, αυτήν την στιγμή, από την πλευρά τους. Ελπίζω, πιστεύω, είμαι σίγουρος, επειδή απέχει από τον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό αυτό το σχέδιο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόστασή της, να μην κυριαρχήσει».