ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γιουνκέρ με Ευρωπαίους ηγέτες για το ελληνικό ζήτημα

Επικοινωνία Γιουνκέρ με Ευρωπαίους ηγέτες για το ελληνικό ζήτημα

Σειρά τηλεφωνικών επαφών έχει από το πρωί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με Ευρωπαίους ηγέτες που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη μιλήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Μέρκελ, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ και με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Ρούτε, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Γιούνκερ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό ζήτημα, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε τη χθεσινή δήλωση του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί από το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με την οποία, «ο μοναδικός στόχος της Επιτροπής είναι να καταστεί η Ελλάδα σταθερή, ισχυρή και ευημερούσα χώρα, ικανή να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης και να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη για το καλό των πολιτών της, μια Ελλάδα που θα σέβεται τις δεσμεύσεις της και θα παραμείνει προσηλωμένη σε αυτές, όντας μέσα στη ζώνη του ευρώ».

Σχετικές ειδήσεις