ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Ελπίζω να υπάρχουν και ενήλικες στο ΔΝΤ

Βούτσης: Ελπίζω να υπάρχουν και ενήλικες στο ΔΝΤ

«Δεν δεχόμαστε εκβιαστικές προθεσμίες και ημερομηνίες "σταθμούς" ενόψει της εργώδους προσπάθειας να επιτευχθεί μια έντιμη και προωθητική συμφωνία», ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Βούτσης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Βεβαίως», συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Real News», «θέλουμε να αποτραπεί μια τυπική χρεοκοπία της χώρας εντός ή εκτός ευρώ. Ελπίζω όμως, να υπάρχουν ενήλικες στο ΔΝΤ που να αντιλαμβάνονται ότι κατά μόνας και οικογενειακώς, έχουν χρεοκοπήσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βούτσης, απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια «για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας». «Ξεχάστε το» αναφέρει χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Η εποχή κατά την οποία διόριζαν οι εταίροι-δανειστές, στη γι' αυτούς θεωρούμενη αποικία, τις κυβερνήσεις της αρεσκείας τους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα».

Σχολιάζοντας, τέλος, την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για «μεγάλη εθνική συνεννόηση», ο υπουργός Εσωτερικών τη χαρακτηρίζει «άκρως υποκριτική ρητορεία», κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ζητεί επί της ουσίας τη σύμπραξη σε μια γραμμή εθελοδουλίας, ενόψει των ακραίων προτάσεων των εταίρων-δανειστών και της πολιτικής της μεροληψίας υπέρ των μεγάλων κεφαλαιούχων που τυγχάνει αρκετοί από αυτούς να είναι μεγάλοι οφειλέτες και μεγάλοι φοροδιαφεύγοντες».

Σχετικές ειδήσεις