Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας

Νewsbomb

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να κληθεί και να παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 25/6 στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας καλείται στις 25/6 να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής ενώ σύμφωνα με την ίδια πρόταση της προέδρου της Βουλής, η οποία υπερψηφίστηκε με 9 ψήφους υπέρ και 5 κατά, θα κληθεί την ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ως πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος υπέγραψε τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε κληθεί να παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα (22/6) στην Επιτροπή Θεσμών και είχε αποστείλει επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής με την οποία γνωστοποιούσε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του και ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί μέχρι τις 6 Ιουλίου να ανταποκριθεί στο αίτημα των μελών της. Διευκρίνιζε πάντως ότι αμέσως μετά είναι στη διάθεση της Βουλής.

Υπέρ της πρότασης της προέδρου της Βουλής να κληθεί άμεσα και στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών, ψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή.

Kαταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ, υποστηρίζοντας την δεύτερη πρόταση που κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης.

Η πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού, ήταν να κληθεί ο κ. Στουρνάρας στις ημερομηνίες που είχε υποδείξει ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, υπερψήφισε και τις δύο προτάσεις ενώ κράτησε αποστάσεις από τις αιτιάσεις περί αναγκαιότητας της άμεσης κλήτευσης του κ. Στουρνάρα, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα τσακωθούμε για δύο τρεις μέρες».

Η πρόταση της προέδρου της Βουλής να κληθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα ο κ. Στουρνάρας, με την επίκληση της ότι σε περίπτωση που αρνηθεί να παρουσιαστεί, να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις τόσο του κανονισμού της Βουλής όσο και της ποινικής δικονομίας που προβλέπουν ακόμη και τη βίαιη προσαρμογή του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που την κατηγόρησαν για εμπάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved