ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαλς: Μπήκαν οι βάσεις για συμφωνία Ελλάδας – δανειστών

Βαλς: Μπήκαν οι βάσεις για συμφωνία Ελλάδας – δανειστών

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς εκτίμησε σήμερα στη Φραγκφούρτη ότι απομένει "ακόμη πολλή δουλειά να γίνει" ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.

«Οι βάσεις για μια συμφωνία έχουν τεθεί, αλλά απομένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει», σημείωσε ο Βαλς μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του θεσμού.

«Επαφίεται τώρα στις ελληνικές αρχές, στην ελληνική κυβέρνηση να συσσωματώσει τα στοιχεία του χθεσινοβραδινού διαλόγου και να διασφαλίσει ότι όλοι θα πειστούν για τη θέλησή της να δεσμευτεί στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Απομένει ακόμη πολλή δουλειά και στάδια» που πρέπει να ολοκληρωθούν, επέμεινε ο Μανουέλ Βαλς. «Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη, αλλά πρέπει επίσης να γίνει δουλειά για να καταλήξουμε (σε μια συμφωνία) αποδεκτή από όλους», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Βαλς διευκρίνισε ότι συζήτησε με τον Ντράγκι σχετικά με την Ελλάδα και «τις συνθήκες ανάκαμψης σήμερα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη, καθώς και για την κατάσταση στη Γαλλία».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είπε ότι εξέθεσε «λεπτομερώς» στον Ντράγκι και τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ «την οικονομική κατάσταση της Γαλλίας και τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε να προωθήσουμε».