ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα-«Αν δεν φύγει και τώρα η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, να φύγουμε εμείς»

Δημοψήφισμα-«Αν δεν φύγει και τώρα η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, να φύγουμε εμείς»

Ξέσπασε κατά της Ελλάδας ο Χανς Όλαφ Χένκελ, ευρωβουλευτής του ευρωσκεπτικιστικού γερμανικού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), καθώς πλέον τον... πνίγει το δίκιο. Αφού η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι «φίλοι» κατέστρεψαν μια ολόκληρη χώρα (με το αζημίωτο...), τι δουλειά έχουν να μένουν μαζί της στο ευρώ;

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο Χένκελ είπε: «Αν και αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα πρέπει να φύγουμε εμείς, αν είναι δυνατόν μαζί με χώρες που ακολουθούν μια ανάλογη κουλτούρα σταθερότητας όπως εμείς.

Ας μην ξεχνάμε ότι και πριν από την υιοθέτηση του ευρώ ήδη είχαμε ένα “βόρειο ευρώ”: όποτε η γερμανική Κεντρική Τράπεζα προχωρούσε σε ανατίμηση του μάρκου, ακολουθούσε η κορώνα, η λίρα και το φιορίνι Ολλανδίας».

«Οι χώρες που θα παραμείνουν στην ευρωζώνη μπορούν μετά την αποχώρησή μας να υποτιμήσουν το νόμισμα και να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές», συνέχισε ο Χένκελ και επεσήμανε ότι ο διαχωρισμός μεταξύ των χωρών του βορρά και του νότου είναι «απαραίτητος».

«Πρέπει να σταματήσουμε να υποτάσσουμε τις διαφορετικές νομισματικές κουλτούρες στις ανάγκες ενός νομίσματος και να φροντίσουμε να υπάρχει ένα νόμισμα που θα αντιστοιχεί σε αυτές τις κουλτούρες», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις