ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Iskra: Λέσχη καταλήστευσης και φτωχοποίησης χωρών και λαών η Ευρωζώνη

Σύνοδος Κορυφής - Iskra: Λέσχη καταλήστευσης και φτωχοποίησης χωρών και λαών η Ευρωζώνη

Με έγγραφο σοκ σε βάρος της χώρας μας κατέληξε την Κυριακή (12/7) το Eurogroup, ενώ συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ η Σύνοδος των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης, σημειώνεται σε άρθρο που αναρτήθηκε νωρίτερα απόψε στο iskra.gr, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι η ευρωζώνη αναδεικνύεταιι αυτές τις ώρες με ακόμα πιο απροκάλυπτο τρόπο στα μάτια και των πιο δύσπιστων ως λέσχη καταλήστευσης και φτωχοποίησης χωρών και λαών.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα όλος, σχεδόν, ο συστημικός Τύπος της Κυριακής παροτρύνει εμμέσως πλην σαφώς στην αποπομπή Λαφαζάνη και Στρατούλη από την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τι μύχιες επιθυμίες του ως «πληροφορίες», αναφέρεται ακολούθως στο άρθρο.

Γίνεται σαφές ότι για τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ αλλά και τα δεσπόζοντα μεγάλα συμφέροντα στη χώρα, η ενδεχόμενη έγκριση νέου μνημονιακού πακέτου από τις Βρυξέλλες συνδέεται με την απαίτηση για άκρως συντηρητικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ερώτημα πάντως παραμένει αν εντός της Κυριακής θα μπορέσει να κλείσει συμφωνία με τους «θεσμούς» καθώς και η έκταση και το βάθος των μέτρων που θα περιέχει αυτή η συμφωνία.

Και το άρθρο καταλήγει: Το Eurogroup πάντως προτείνει πριν την συνομολόγηση της πλήρους συμφωνίας της Ελλάδας με τους ''Θεσμούς'' να νομοθετήσει μέχρι την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση μια δέσμη σκληρών μέτρων, προκειμένου να επιδείξει ''αξιοπιστία'' έναντι των πιστωτών.

Σχετικές ειδήσεις