ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Πρώτα εκλογές και μετά συνέδριο

Σκουρλέτης: Πρώτα εκλογές και μετά συνέδριο

Η ανάγκη για εκλογές έχει προκύψει εκ των πραγμάτων, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι πρέπει πρώτα να γίνουν εκλογές και στη συνέχεια συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο σημείωσε: «Πρέπει να είναι ανοιχτό, δημοκρατικό, βαθέως προβληματισμού και αποτίμησης όλης της προηγούμενης περιόδου. Αν αυτό το συνέδριο γίνει κάτω από συνθήκες μιας σκληρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης τότε θα είναι εις βάρος του διαλόγου. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα μίλησε για μια πολεμική από την πλευρά των στελεχών της, ενώ υποστήριξε ότι στις λίστες πρέπει να μπουν αυτοί που συμφωνούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισε εξάλλου, ότι «η διαρκής διαφοροποίηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δημιουργεί ένα ρήγμα που είναι αγεφύρωτο. Όταν αμφισβητείς συνολικά τις προθέσεις του άλλου και ουσιαστικά τον καταγγέλλεις ότι έχει αλλάξει στρατόπεδο, τότε ο χωρισμός είναι μονόδρομος».

Για τους ΑΝΕΛ και το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας, είπε ότι αν και προεκλογικά ήταν επιφυλακτικός, η συνεργασία αυτών των μηνών έδειξε ότι οι ΑΝΕΛ ήταν ένας φερέγγυος σύμμαχος και τάχθηκε υπέρ μιας νέας συνεργασίας μετεκλογικά. Αντίθετα, είπε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για μια μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων Χαλκιδικής, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και πως «δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε με τις ανθρώπινες ζωές, ούτε με το περιβάλλον, ούτε με τις θέσεις εργασίας. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν έχουμε μια αρνητική εξέλιξη, η πολιτεία έχει τον τρόπο να δώσει λύσεις απέναντι στο θέμα της απασχόλησης των συγκεκριμένων ανθρώπων».