ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ιδρύουμε αντιμνημονιακό μέτωπο και κατεβαίνουμε στις εκλογές

Λαφαζάνης: Ιδρύουμε αντιμνημονιακό μέτωπο και κατεβαίνουμε στις εκλογές

Τη συγκρότηση μετώπου με αντιμνημονιακό, προοδευτικό και δημοκρατικό χαρακτήρα, που θα κατέλθει στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (20/08/2015) η Αριστερή Πλατφόρμα, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

Με σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, η Αριστερή Πλατφόρμα αντέδρασε στην παραίτηση της κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας μάλιστα την ίδρυση μετώπου που θα συμμετάσχει στις εκλογές!

«Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «Όχι» του δημοψηφίσματος», αναφέρει η Αριστερή Πλατφόρμα σε δήλωση. Την ίδια στιγμή υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας με το διάγγελμα του «εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο, σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον, η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι η ίδια «πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «Όχι» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση» και αναγγέλλει ότι «θα συμβάλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων...».

Ολόκληρη η δήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας:

«Ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμα του εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη και κύρια υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τήρηση, μαζί με τα παλιά μνημόνια και του νέου τρίτου μνημονίου της σκληρής λιτότητας και της σκληρής υποτέλειας της χώρας, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του.

Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «Όχι» του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού. Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα, όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα, ή τη ΝΔ, ή το ΠΑΣΟΚ, ή το Ποτάμι, που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης.

Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «Όχι» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας.

Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου, που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «Όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας».

Υπενθυμίζεται πως τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού είχε προαναγγέλλει το απόγευμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Δημήτρης Στρατούλης.

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, μετά τη σύσκεψη της Αριστερής Πλατφόρμας, ο κ. Στρατούλης επεσήμανε πως εφόσον οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές «είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του ΟΧΙ, θα βρουν τον τρόπο να εκφραστούν εκλογικά, μέσα από ένα μέτωπο μεγάλο και πατριωτικό, το οποίο θα έχει στόχο να ακυρώσει τα μνημόνια, και αυτά που ψηφίστηκαν προηγουμένως και το τελευταίο και να τα αντικαταστήσει με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, στο μέτωπο αυτό «θα συμμετάσχουν πατριωτικές και αριστερές δυνάμεις μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα του νέου σχήματος θα είναι «Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο».

Δείτε εδώ τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις