ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές - Παπαδημούλης: Πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές - Παπαδημούλης: Πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επερχόμενες εκλογές και εντολοδόχος πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε σήμερα, Κυριακή (23/08/2015) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Πιστεύω ότι μακριά από αποπροσανατολισμούς, επανάπαυση, αλαζονείες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει σκληρή προσπάθεια έτσι ώστε αξιοποιώντας και τα διδάγματα του 7μήνου να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα πολύ πιο συγκεκριμένο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, προσγειωμένο, και ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να αποκλειστεί είναι το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών.

Αναφερόμενος στο νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δήλωσε «εντελώς αντίθετος σε ένα ξεκατίνιασμα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκής Ενότητας και τάχθηκε υπέρ μιας αντιπαράθεσης με επιχειρήματα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει δυνατότητα διεύρυνσης προς το κέντρο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα και ανάγκη προσωπικότητες από ένα ευρύτερο φάσμα, κάποιες εκ των οποίων ήδη ανήκουν στην κυβέρνηση, να βρουν θέση και στα ψηφοδέλτια υπό έναν όρο: την απόλυτη συμφωνία και δέσμευση στο πρόγραμμα με το οποίο θα κατέβουμε στις εκλογές.

Στο σημείο αυτό σημείωσε μάλιστα ότι για παράδειγμα είναι δυνατόν να δεχόμαστε μαθήματα αριστεροσύνης από τη Ραχήλ Μακρή, που μπήκε στα ψηφοδέλτια στις προηγούμενες εκλογές, εκ μεταγραφής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι λειτουργούσε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα.

«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται γερά απολύτως στα ιδρυτικά μας θεμέλια, ενός κόμματος σύγχρονου αριστερού, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις