Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και ο Ψωμιάδης - Μαζεύει υπογραφές

Το «παρών» στην κούρσα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δίνει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος με επιστολή του στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ζητά να στηρίξουν με υπογραφή τους την υποψηφιότητά του.

Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και ο Ψωμιάδης - Μαζεύει υπογραφές
2'

Υπενθυμίζεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα πρέπει να συγκεντρώσουν 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης κάνει αναφορά στην προηγούμενη υποψηφιότητα του το 2009, απευθύνει μήνυμα συστράτευσης ώστε η ΝΔ «να μην καταντήσει ένα μικρό κόμμα με μονοψήφια ποσοστά» και τονίζει πως η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να βάλει τέλος στον «κατήφορο» και να σηματοδοτήσει την επιστροφή της Παράταξης στις ρίζες της.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Γνωρίζεις καλά πως εδώ και 40 χρόνια αγωνίζομαι με συνέπεια για τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης, φέρνοντας περήφανες νίκες στη ΝΔ. Δεν πρόδωσα ποτέ, αντιθέτως πάντοτε πρόσθετα στη Νέα Δημοκρατία.

Το 2009 επέμεινα μέχρι τέλους στην υποψηφιότητα μου στις εσωκομματικές εκλογές, θέλοντας να πείσω τα ηγετικά στελέχη πως πρέπει να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στην κοινωνία, να φέρουμε στο επίκεντρο την περιφέρεια και την Αυτοδιοίκηση, να ακούσουμε τη φωνή των πολιτών, να απεγκλωβιστούμε από μια ελιτίστικη αλαζονεία που δεν ταιριάζει στην Παράταξη μας. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, δηλώνω και πάλι παρών στις εξελίξεις.

Η συρρίκνωση της ΝΔ πρέπει άμεσα να σταματήσει. Ο νέος αρχηγός πρέπει να εκλεγεί από τη ψυχή της κοινωνίας, να έχει απήχηση στην κοινωνία. Ξεκαθαρίζω πως στέκομαι με απόλυτο σεβασμό απέναντι σε όλους τους συνυποψήφιους μου.

Σε ενάμισι χρόνο έχουμε πέντε εκλογικές ήττες, χωρίς κανείς να έχει αναλάβει την ευθύνη, χωρίς κανείς να έχει τολμήσει γενναία αυτοκριτική. Σε αυτούς τους αγώνες έλειψαν -κατά γενική ομολογία- οι πραγματικοί αγωνιστές, γιατί ποτέ δε ζητήθηκε η συμμετοχή τους.

Είναι σαφές πως τα τελευταία χρόνια κάποιοι θέλουν τους λίγους, τους εκλεκτούς στη ΝΔ. Εγώ, όμως, θέλω τους πολλούς, γιατί οι πολλοί κερδίζουν τις μάχες.

Δεν θα επιτρέψουμε την Παράταξη που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής να καταντήσει ένα μικρό κόμμα με μονοψήφια ποσοστά. Αυτή δεν είναι η δικιά μας Νέα Δημοκρατία.

Είναι η ώρα να φέρουμε μπροστά τη λαϊκή Δεξιά, που τα τελευταία χρόνια κάποιοι κομματικοί τουρίστες επιχείρησαν να τη διαγράψουν.
Σε καλώ να μου εμπιστευτείς την υπογραφή σου, να βάλεις ένα τέλος στον κατήφορο, να σηματοδοτήσεις την επιστροφή της Παράταξης στις ρίζες της.

Δικαίωσε τον αγώνα σου στο πρόσωπο μου.

Έλα όλοι μαζί, να ανάψουμε τη δάδα και να τη δυναμώσουμε!

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης» {sic}

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή