ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος από Τρίπολη: Μόνιμο εθνικό καθήκον μας ο αγώνας για την ελευθερία

Παυλόπουλος από Τρίπολη: Μόνιμο εθνικό καθήκον μας ο αγώνας για την ελευθερία

Με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα υπεράσπισης της πατρίδας, σε περίοδο πολέμου ή ειρήνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μετά το πέρας της λαμπρής παρέλασης για την 194η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για τη σημασία του κορυφαίου γεγονότος της ελληνικής επανάστασης, στην οποία υπογράμμισε ότι ο αγώνας για την ελευθερία αποτελεί για τους Έλληνες αιώνιο καθήκον.

«Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε όλους εκείνους οι οποίοι συνέλαβαν και εκτέλεσαν το επικό στρατήγημα της Άλωσης της Τριπολιτσάς, το οποίο είναι αναμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες στιγμές της Εθνεγερσίας του 1821.
Αποτίουμε ιδίως τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον επικεφαλής του στρατηγήματος της Άλωσης της Τριπολιτσάς, τον στρατηγό του Έθνους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Τιμούμε τη μνήμη τους και δεσμευόμαστε ότι εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους θα αποδείξουμε ότι για τους Έλληνες ο αγώνας υπέρ της ελευθερίας και της υπεράσπισης της πατρίδος υπό όλες τις μορφές και σε κάθε περίοδο, πολέμου ή ειρήνης, είναι όχι μόνον εθνικό μας καθήκον, αλλά και υπαρξιακός τρόπος ζωής εις το διηνεκές».

Πηγή: arcadiaportal.gr

Ρoή Ειδήσεων