ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους

Ο Δ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους

Με σύντομες παρεμβάσεις βουλευτών συνεχίζεται η εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με το γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πρόεδρο της ΚΟ, Δημήτρη Κουτσούμπα να έχει ολοκληρώσει προ ολίγου την ομιλία του με αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις και τον σχεδιασμό της ΚΟ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτσούμπας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ θα είναι οι κκ. Θ. Παφίλης και Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτές Β΄ Αθηνών και Αχαΐας, αντίστοιχα, γραμματέας της ΚΟ θα είναι ο κ. Α. Καταρτζής, στην γραμματεία της ΚΟ θα μετέχουν οι κκ. Θ. Παφίλης, Ν. Καραθανασόπουλος, Σ. Χαλβατζής, Γ. Λαμπρούλης και Γ. Μαρίνος, ενώ το ΚΚΕ θα προτείνει για Ζ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής τον κ. Γ. Λαμπρούλη.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι έχει ήδη έτοιμα τα αντεργατικά νομοσχέδια που θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες εν όψει της αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, που από του χρόνου θα εφαρμοστούν και σε χαμηλοσυνταξιούχους, νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, ενώ ξεκινάει η συζήτηση για περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Επισήμανε ακόμη ότι «έρχονται τα νέα ραβασάκια της εφορίας, με τον ΕΝΦΙΑ του 2015, θεσπίζονται νέα χαράτσια στη φορολογία αγροτών, με απογείωση του φόρου εισοδήματος και φορολόγηση των κάθε είδους επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, η εξάλειψη του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο κ.ά.».

Σχετικές ειδήσεις