ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντυπωσιακή επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη

Εντυπωσιακή επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη

Με 267 ψήφους εξελέγη Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ.

Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ ψήφων, αφού από τους 300 βουλευτές δεν τον ψήφισαν μόνο αυτοί της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι της Νέας Δημοκρατίας που αδικαιολογήτως απείχαν από την ψηφοφορία, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προηγούμενη εκλογή αντιπροέδρων τον Ιανουάριο, ο κ. Κακλαμάνης είχε λάβει 247 ψήφους, τις οποίες όχι απλά διατήρησε αλλά κατόρθωσε σε αυτή την εκλογή να αυξήσει κατά 20.

Το αποτέλεμα δεν είναι σίγουρα τυχαίο, αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και ο καθένας ακολουθούσε διαφορετική γραμμή.

Η στάση που διατήρησε την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, στην οποία διατήρησε ίσες αποστάσεις από όλους, αλλά και η στάση του κατά την ορκωμοσία των βουλευτών το Σάββατο, επιβραβεύτηκε από το Σώμα.

Άλλωστε η παραίνεσή τους προς τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι κατά την ανάγνωση του πολιτικού όρκου χειροκροτήθηκε θερμά.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τις 267 ψήφους που έλαβε, απέδειξε πως αυτό που εχει σημασία είναι η πολιτική ουσίας. Άλλωστε το σπουδαιότερο πράγμα είναι να σε σέβονται και να σε εκτιμούν και οι αντίπαλοί σου.

Σχετικές ειδήσεις