ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Αδικο μέτρο ο ΦΠΑ 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση

Γεροβασίλη: Αδικο μέτρο ο ΦΠΑ 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση

Αφού χαρακτήρισε άδικη την επιβολή του ΦΠΑ 23%, δεσμεύθηκε πως δεν θα οδηγηθούν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των μικρομεσαίων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, έσπευσε να τονίσει πως: «Οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει πως είναι θέσεις της κυβέρνησης».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1» η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν απαγόρευσε στους υπουργούν να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητάς τους (σ.σ., αλοίμονο!). Από την άλλη, βέβαια, τόνισε με νόημα πως υπάρχουν πολλά κρίσιμα ζητήματα, τα οποία καλό είναι να μπαίνουν σε έναν ευρύτερο διάλογο.

«Βρισκόμαστε σε έναν διάλογο για την εφαρμογή των νέων μέτρων και με αυτή την έννοια, ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να δίνει απαντήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ολγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα «καυτά» θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αφού χαρακτήρισε άδικο το μέτρο, υποστήριξε πως «γίνεται προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί ισοδύναμο».

Η Ολγα Γεροβασίλη κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα που έχει προκύψει με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, την Κατερίνα Σαββαϊδου. Απάντησε μεταξύ άλλων πως: «Σε τέτοιες θέσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν “σκιές”».

Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αφού επεσήμανε την ανάγκη να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει αυτό που θα οδηγήσει σε ένα καθαρό και διάφανο τοπίο.

Σ.σ., όλα καλά δηλαδή…

Σχετικές ειδήσεις