ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Eπιβάλλεται πολιτική σοβαρότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις

Παπαδημούλης: Eπιβάλλεται πολιτική σοβαρότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις

«Πολιτική σταθερότητα, ήπιο πολιτικό κλίμα και σοβαρότητα απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, επιβάλλεται στην Ελλάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι». Αυτό δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (20/11/2015) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Κόμματα που εφάρμοσαν μια άγρια μονομερή πολιτική που προκάλεσε τεράστια ανεργία, ύφεση και φτώχεια, που εφάρμοσαν σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική να ντύνονται την προβιά του αντιμνημονιακού και να χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ νεοφιλελεύθερο», σχολίασε ο Δ. Παπαδημούλης με αφορμή τις χθεσινές ομιλίες στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε ότι η Ευρώπη αδυνατεί να δώσει βιώσιμη, ενιαία και ανθρωπιστική λύση και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υψώνοντας φράκτες, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο έναρξης χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράκ για την αντιμετώπιση του ISIS.

«Έχουμε την εμπειρία που οδήγησαν οι χερσαίες επιθέσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν και δεν εξασφάλισαν ειρήνη και δημοκρατία», είπε ο Δ. Παπαδημούλης υπογραμμίζοντας ότι αυτό που προέχει για τη Συρία είναι να βρεθεί πολιτική και διπλωματική λύση με συμφωνία ανάμεσα στις δυτικές χώρες, την Κίνα και τη Ρωσία.