ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Μπροστά ο Τζιτζικώστας σε νέα δημοσκόπηση

Εκλογές ΝΔ: Μπροστά ο Τζιτζικώστας σε νέα δημοσκόπηση

Καθαρό προβάδισμα σημειώνει ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο, στην πρόθεση ψήφου δίνει στον Απόστολο Τζιτζικώστα 27,1%, στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη 23%, στον Κυριάκο Μητσοτάκη 20% και τον Άδωνι Γεωργιάδη 8,8%.

Ενδιαφέρον έχει πως στην ερώτηση: «Εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε;» που έγινε μεταξύ πολιτών που δήλωσαν πως θα ψηφίσουν και πάλι προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 34% έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος ακολουθεί με 33,1%. Στην απάντηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 22,2% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 9%.

Ποίος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά; Και εδώ προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας (23,6%) με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με διαφορά καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 18,7%. Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδηςέπονται με 14,7% και 7,2% αντίστοιχα.

Πάντως, η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση –σε ποσοστό 52,8%- δήλωσαν πως δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Σχετικές ειδήσεις