«Η Ελλάδα είναι ο Περικλής»

«Η Ελλάδα είναι ο Περικλής»
Αν δεν υπήρχε ο Περικλής πιθανώς να μην είμαστε εδώ σήμερα, είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσιάζοντας...

Αν δεν υπήρχε ο Περικλής πιθανώς να μην είμαστε εδώ σήμερα, είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Πολωνίας κατά το εξάμηνο της προεδρίας της στην Ε.Ε.

Πολλές φορές συζητάμε για την Ελλάδα και για πολλούς στην Ευρώπη η Ελλάδα συνδέεται μόνο με την κακή διαχείριση των δημοσιονομικών της, είπε Ντόναλντ Τουσκ, τονίζοντας όμως ότι στην περίπτωση της Ελλάδας δεν πρέπει να αναζητούμε αποδιοπομπαίους τράγους.

Η Ελλάδα έχει διδάξει πολλά πράγματα στην Ευρώπη και για μένα η Ελλάδα είναι ο Περικλής, που πρώτος δίδαξε την ανάγκη της αλληλεγγύης για την επίλυση προβλημάτων, είπε.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της χώρας του στην προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, ο Πολωνός πρωθυπουργός τις συνόψισε στο τρίπτυχο ασφάλεια-αλληλεγγύη- ευημερία, διευκρινίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος, στη διασφάλιση της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών, με έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων, αλλά και με σεβασμό στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.