ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα

Γεροβασίλη: Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα

Το ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου επανέλαβε σήμερα, Πέμπτη (17/12/2015) η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα».

«Πρέπει να αντισταθούμε μαζικά σε αυτό, και φυσικά η κυβέρνηση θα παρέμβει», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη πρόταση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κατάργηση της προσευχής».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, για τις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «καμία χώρα στην Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοια προσφυγική κρίση. Η Ελλάδα με τέτοια οικονομική κρίση ανταποκρίθηκε αξιοπρεπώς» δήλωσε εξάλλου η κυβερνητική εκπρόσωπος. Το χρονικό όριο που είχε τεθεί ήταν η 15η Δεκεμβρίου. Άρα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».

«Πρέπει και η κάθε χώρα να αναλάβει και το δικό της βάρος. Να ανταποκριθούν όλοι στις ευθύνες τους» διεμήνυσε η ίδια.

Για τη νέα Ευρωπαϊκή Δύναμη Συνοριοφυλακής σημείωσε ότι χώρα είχε ζητήσει ενίσχυση της Frontex, «αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δράσεις που αντίκεινται στην Εθνική κυριαρχία της χώρας». «Τα σύνορα μας είναι ευρωπαϊκά, αλλά είναι και εθνικά» σημείωσε. Πάντως, σε ερώτηση αν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να θέσει βέτο στην δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής δύναμης χωρίς εξουσιοδότηση από κράτος - μέλος εκτίμησε ότι πιστεύει ότι δεν θα χρειαστεί να θέσουμε βέτο.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν τέτοιες μετρήσεις που να δείχνουν ότι έχουν μειωθεί οι ροές. Δήλωσε δε «ότι Αμυγδαλέζα δεν θα υπάρξει ξανά».

Τέλος, μιλώντας για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε: «Η νέα συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο μέχρι τον Μάρτιο όταν το ίδιο θα αποφασίσει τη συμμέτοχη του στο πρόγραμμα».

Σχετικές ειδήσεις