ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό - ΣΥΡΙΖΑ: Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους! (video)

Ασφαλιστικό - ΣΥΡΙΖΑ: Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους! (video)

Αλλιώς δεν εξηγούνται τα αγωνιστικά (!!!) καλέσματα στους πολίτες, ώστε να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν κατά της κυβερνητικής πολιτικής! Το τελευταίο χτύπημα έρχεται από δύο κορυφαίους υπουργούς: τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο!

'Η ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 'Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΝΕ Ή ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ!

Της Γεωργίας Λινάρδου

Ο υπουργός Εργασίας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή. Αφού ανέλυσε κρίσιμα στοιχεία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, δήλωσε κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί με... την απλή λογική.

Είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος:

«Να βγει (εννοεί ο κόσμος στους δρόμους). Αυτά που υποστηρίζει ο κόσμος στους δρόμους είναι αυτά που υποστηρίζω και εγώ. Αναδιανομή, υψηλότερες συντάξεις... Κι εγώ για αυτά προσπαθώ να διαπραγματευτώ με τους Θεσμούς. Προσπαθώ όμως να ισορροπήσω ταυτόχρονα ανάμεσα στην ανάγκη να έχει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυτά τα χαρακτηριστικά και να τιθασεύσω τα ελλείμματα που υπάρχουν. Και η βασική μας διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι η δική μου μεταρρύθμιση είναι αναδιανεμητική και κοινωνικά μεροληπτική για τους ''από κάτω''».

Πληροφορίες που θέλουν τους δανειστές κατά την τελευταία διαπραγμάτευση οριστικοποίησης του νέου ασφαλιστικού, να προσφέρουν ως δώρο για τις... «υπηρεσίες» του στον υπουργό Εργασίας ένα πανό διαμαρτυρίας σαν κι αυτό που σηκώνουν κάθε μέρα στους δρόμους, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, ελέγχεται...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στον ίδιο της τον εαυτό παίζοντας ως... κομπολόι την αγωνία της κοινωνίας και εμπαίζοντας τα κινήματα διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα.

Τον περασμένο Νοέμβριο επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα. Τους καλεί να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν τη συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και οδήγησαν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ»!!!

Είναι κάτι που προκαλεί τουλάχιστον... ζαλάδα!

Αυτή είναι μία από τις εικόνες που «κυκλοφορούσαν» τότε στο διαδίκτυο.

tsiprasenantiontsipra

Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, οι χρήστες των Social Media έδωσαν την δική τους απάντηση γράφοντας μεταξύ άλλων: «Οι Συριζαίοι χρειάζονται φάρμακα για να αντιμετωπιστεί η διπολικού τύπου διαταραχή του: διαδηλώνω ενάντια στον εαυτό μου».

H γερμανική Bild έγραφε: «Το κόμμα του Τσίπρα καλεί σε απεργία κατά των δικών τους μεταρρυθμίσεων» και επισήμαινε μεταξύ άλλων: «Ποιος το καταλαβαίνει αυτό;».

Από την άλλη, βέβαια, παρατηρούνται και πιο σύνθετες καταστάσεις από το auto... trolling κυβερνητικών ή κομματικών στελεχών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο πορτογαλικό πρακτορείο Lusa αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας της Αριστεράς με τα κοινωνικά κινήματα. Άραγε στο πλαίσιο αυτής της... αγαστής συνεργασίας συμπεριλαμβάνεται το ξύλο και τα χημικά που έφαγαν οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή (08/01/2016).

pame

Ή μήπως η αριστερή κυβέρνηση δέχθηκε στο Μαξίμου εκπροσώπους συνταξιούχων και άλλων εργαζόμενων για να συνομιλήσει περί των μεταρρυθμίσεων που τους αφορούν άμεσα και το κράτησε κρυφό;

Με την ΓΣΕΕ... συγχρωτίστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος; Διάβασε τις εκθέσεις του Ινστιτούτου Εργασίας για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και για την «πηγή του κακού»;

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε στο πρακτορείο Lusa:«Η Αριστερά... οφείλει να εργάζεται μαζί με τα κοινωνικά κινήματα, που δεν είναι μόνον κινήματα διαμαρτυρίας, διότι πάντοτε προτείνουν καινούργιες και διαφορετικές όψεις του πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα και πως πρέπει να θεωρούμε τα πράγματα».

Συνεχίζοντας την πτήση στο... «προσωπικό του συννεφάκι» ο -κατά τα άλλα συμπαθής- υπουργός Οικονομικών περιγράφει επίσης ότι: «Στην κοινωνική πολιτική, τα πρόσωπα που χρήζουν βοηθείας οφείλουν να έχουν λόγο ως προς το είδος της βοήθειας που θέλουν»!!!

Δίκιο έχει γι' αυτά που λέει, αλλά προφανώς δεν αναφέρεται στην κοινωνική πολιτική της χώρας μας.

Μπερδεύτηκε ο άνθρωπος!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην κυβέρνηση που προσεγγίσει την κοινωνική συναίνεση με αχρεία επικοινωνιακά τρικ. Πάντα με τους... αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς.

σ.σ., έχετε αναρωτηθεί ποιος έχει γράψει τους στίχους του τραγουδιού: «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους»;

Σχετικές ειδήσεις