ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια έξω από τη Βουλή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Επεισόδια έξω από τη Βουλή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:00 σήμερα, Παρασκευή (08/01/2016) μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας, όταν ομάδα ατόμων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στα λουλουδάδικα της Βουλής στη Βας. Σοφίας στο ύψος της Ηρώδου Αττικού.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών, ενώ έκανε χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης, ώστε να τους απωθήσει από το σημείο και να ανακόψει την πορεία τους, για να μη συνενωθούν με τα περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενα για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τελικά, λίγο πριν τις 14:00 τα 100 μέλη του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο Μαξίμου πήγαν στο σημείο, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους διαδηλωτές.

Με το λεωφορείο...

Η αστυνομική φρουρά του Μαξίμου πιάστηκε στον ύπνο από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, καθώς τα μέλη του ΠΑΜΕ τους αιφνιδίασαν, αφού κατάφεραν, όχι μόνο να φτάσουν μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, αλλά και να ανοίξουν δύο πανό, καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο επί της Ηρώδου Αττικού.

Όλα ξεκίνησαν, όταν τρία τουριστικά λεωφορεία με διαδηλωτές διέσχισαν την Ηρώδου Αττικού (επιτρέπεται η διέλευση στον δρόμο αυτό) και αιφνιδιαστικά σταμάτησαν μπροστά στο Μαξίμου, αποβιβάζοντας τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Καλέσματα διαμαρτυρίας

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της η ΑΔΕΔΥ, «πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους του Δημοσίου, να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας και να διαδηλώσουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους πενταμηνίτες, που έχουν κατασκηνώσει, εδώ και 25 ημέρες έξω από το Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Το ΠΑΜΕ, από την άλλη, κάλεσε «τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους και τους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική συμμετοχή, για να απαιτήσουν όλοι με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή».

Παράλληλα, κάλεσε «σε εγρήγορση και ξεσηκωμό τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ και τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, ώστε «να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την «ταφόπλακα» για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, «αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις, καθώς, όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους, άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο».

Σχετικές ειδήσεις