ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος:Η κοινωνική κεντροδεξιά θα επικρατήσει μέσα στην κοινωνία

Νικολόπουλος:Η κοινωνική κεντροδεξιά θα επικρατήσει μέσα στην κοινωνία

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί ο Βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος στα πλαίσια της επίσκεψής του συναντήθηκε με στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιους βουλευτές, αλλά και με πρώην βουλευτές από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και εκπροσώπους κλαδικών σωματείων της περιοχής.

Κατά την ομιλία του σε στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο Ν. Νικολόπουλος σημείωσε τη νέα ρευστοποίηση του πολιτικού τοπίου, μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, σημειώνοντας τον αγώνα δρόμου που κάνουν στελέχη άλλων κομμάτων για να καταδείξουν ότι η εκλογή του νέου αρχηγού στη ΝΔ είναι μία θετική εξέλιξη, στην οποία και οι ίδιοι θα μπορούσαν να πάρουν θέση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συμπίεση και προβληματισμός σε χώρους που θεωρητικά εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο του κέντρου.

Ωστόσο, η εκτίμηση που συνολικά ανέκυψε από τα πολιτικά στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι ότι ο αποκαλούμενος και ως «μεταρρυθμιστικός» χώρος, τον οποίο εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, στην πραγματικότητα είναι ο σκληρός μνημονιακός χώρος, που με αφορμή τις παλινωδίες της παρούσας κυβέρνησης και τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, βρίσκει την ευκαιρία να επανακάμψει και να «αντεπιτεθεί», με βασικό ζητούμενο «ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο».

Τα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κατέληξαν στην άποψη ότι «την ίδια ώρα που στελέχη κομμάτων, με την βιασύνη τους να καλωσορίσουν τον κ. Μητσοτάκη αφήνουν ερωτηματικά ακόμα και για το αν υπήρξε διακομματικό παρασκήνιο στις εκλογές της ΝΔ, ο χώρος της κοινωνικής κεντροδεξιάς έχει απόλυτη ανάγκη μιας νέας συλλογικής και πολιτικής έκφρασης, ώστε οι παραδοσιακές αξίες και αρχές της χώρας και του λαού να εκφραστούν με σύγχρονα μέσα και σύγχρονο λόγο, ως τον μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση μαζί με την κοινωνία και όχι ερήμην της».

Ο κ. Νικολόπουλος δε, επεσήμανε ότι «ο χώρος του κοινωνικού ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού παραμένει όρθιος και στην πραγματικότητα πλειοψηφικός, καθώς εκατομμύρια πολίτες που ανήκουν σε αυτό τον χώρο μάλλον δεν εκφράστηκαν, ούτε κατά τις εκλογές της ΝΔ, ούτε από τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
«Οι εξελίξεις στη ΝΔ αποτελούν νίκη αντίρροπων μεταξύ τους δυνάμεων που ευκαιριακά συμμάχησαν για να διαχειριστούν τις τύχες ενός μεγάλου κοινοβουλευτικού κόμματος και μέρους της εξουσίας σε μία διαλυμένη χώρα. Η πραγματική κοινωνία όμως, που αισθάνεται πλέον προδομένη από όλους, με βεβαιότητα θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα και θα αναδείξει την αληθινή πλειοψηφία.Την ίδια ώρα που τα κέντρα αποφάσεων της ντόπιας και ξένης ελίτ στήνουν διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων ακόμα και την επιστροφή Σαμαρά ως πρωθυπουργού μιας οικουμενικής κυβέρνησης ή ως επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο απλός λαός αντιμετωπίζει το μέλλον του με απόλυτη απαισιοδοξία. Και γι’ αυτό δεν θα μείνει απαθής, αλλά θα καθορίσει τις επόμενες εξελίξεις, ωθώντας στην ανάδειξη του χώρου της κοινωνικής κεντροδεξιάς σε κυρίαρχο» κατέληξε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.