ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νταβός – Τσίπρας σε Γκάμπριελ: Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα

Νταβός – Τσίπρας σε Γκάμπριελ: Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα

Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και η προσφυγική κρίση αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν στο Νταβός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, υπήρξε συζήτηση για τα στοιχεία της κρίσης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος.

Συνάντηση με τον Λούκα Βινσεντίνι

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, και με τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκα Βινσεντίνι.

Στην συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη εναλλακτικής διεξόδου στην Ευρώπη από την πολιτική της λιτότητας, η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμοποίησης των οικονομικών θεσμών και η υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων δήλωσε στον πρωθυπουργό τη σταθερή της θέση για εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, καθώς και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για τον σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων θα επισκεφθεί το προσεχές διάστημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις