ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σερβία ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Στη Σερβία ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τη διεθνή τουριστική έκθεση Βελιγραδίου και το ελληνικό περίπτερο, όπου συναντήθηκε με παράγοντες του τουρισμού στη Σερβία. Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε, επίσης, την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο - ελληνικών συμφερόντων – ξενοδοχείο «Metropol Palace».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχουν οι τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει προορισμό των Σέρβων όλο το χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες. Η Κεντρική Μακεδονία εκτός από την καθαρή θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές διαθέτει και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες προσφέροντας δυνατότητες για θρησκευτικό, ιστορικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι για το 2016 η επισκεψιμότητα από τη Σερβία αναμένεται να ξεπεράσει τους 800.000 τουρίστες. Ο κ. Τζιιτζικώστας τόνισε, επίσης, ότι η Κεντρική Μακεδονία αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς προορισμούς τουριστών από τη Ρωσία που ακύρωσαν τις κρατήσεις στην Τουρκία εξαιτίας της κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα προσφέρει ασφαλή τουρισμό για όλα τα βαλάντια και έχουμε τις βάσεις για να προσελκύσουμε Ρώσους τουρίστες. Η Κεντρική Μακεδονία εμφανίζεται ανοδική ως αναφορά την επισκεψιμότητα από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια, αλλά θα πρέπει πάντα να υπολογίζουμε και το γεγονός ότι η ρωσική οικονομία παρουσιάζει ύφεση, κάτι που επηρεάζει και τον τουρισμό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζιτζικώστας. Αναφερόμενος δε στο προσφυγικό και κατά πόσο θα επηρεάσει τον τουρισμό φέτος, εξέφρασε την ελπίδα ότι «με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεθνών οργανισμών και της Τουρκίας θα μπορέσει να ανακοπεί το προσφυγικό ρεύμα και να γίνουν πιο σωστοί οι έλεγχοι στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας».

Ειδικότερα για το θέμα των hotspots στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε την πρόταση της Περιφέρειας να γίνει στο στρατόπεδο 561 Τ.Π. στη Θέρμη. «Δεν είμαστε αντίθετοι με τη δημιουργία κέντρων μετεγκαταστάσεις προσφύγων, αυτό που ζητάμε όμως, όλοι οι τοπικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, είναι να γίνει στη Θέρμη και όχι στα Διαβατά, όπου αντιδρά η τοπική κοινωνία, ή στο λιμάνι της πόλης, κάτι που θα πλήξει τον τουρισμό κρουαζιέρας», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σχετικές ειδήσεις