ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο BBC: Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης στο BBC: Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

«Λαϊκιστή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτίμησε πως «σήμερα ο πρωθυπουργός είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής από ό,τι ήταν πριν ένα χρόνο».

«Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν ξέρει «αν ο κ. Τσίπρας συνειδητά αποφάσισε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πως ο ελληνικός λαός το πλήρωσε ακριβά», όπως ανέφερε.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός είναι η τελευταία μετενσάρκωση της παλαιάς πελατειακής πολιτικής» και τόνισε ότι εκείνος έχει αποφασίσει να βάλει ένα τέλος στις παλιές πρακτικές του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

«Ήμουν και είμαι ειλικρινής για τα λάθη του δικού μου πολιτικού κόμματος. Έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβουμε ξανά. Έχουμε αναλάβει την ευθύνη μας για το παρελθόν. Πληρώσαμε αυτές τις πρακτικές στην κάλπη. Είναι δική μας δουλειά να αλλάξουμε αντιλήψεις. Να φέρουμε νέα πρόσωπα στην πολιτική. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την ιδέα ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, είπε ότι ήταν αουτσάιντερ, όταν άρχισε την καμπάνια του, ότι είπε την αλήθεια και η νίκη του δείχνει την επιθυμία του ελληνικού λαού για ένα νέο αφήγημα.

«Θεωρώ τον εαυτό μου έναν κεντροδεξιό πολιτικό. Οι εκλογές κερδίζονται στο πολιτικό κέντρο», επισήμανε και εξαπέλυσε εκ νέου βολές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «η ανικανότητα είναι μετριοπαθής χαρακτηρισμός».

Ειδικά για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι τώρα πληρώνουμε τον λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τους οκτώ μήνες διακυβέρνησής του και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα διότι σήμερα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.
Για το ασφαλιστικό τόνισε ότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει λύση και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμούς 3-4%.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει και η μεγάλη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι «εμείς επιστρέφουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», ενώ κατηγόρησε και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι εμποδίζουν τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι, τόνισε επιπλέον ότι η κοινωνική πολιτική είναι στο επίκεντρο της ατζέντας της ΝΔ, ότι πιστεύει στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μίλησε για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά την εκλογή του.

«Δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Δεν θα υποστηρίξουμε μέτρα που πάνε τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση. Η χώρα έχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ελπίζω να γίνω πρωθυπουργός. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δουλειά μου είναι να βγει πρώτη η ΝΔ στις επόμενες εκλογές».

Για το θέμα του μεταναστευτικού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι απαιτείται εθνική προσέγγιση και πως η Ευρώπη πρέπει και αυτή να κάνει όσα έχει υποσχεθεί.

Ρoή Ειδήσεων