ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Παπαρήγα για τα «δεινά» που επέφερε ο Καλλικράτης

Ερώτηση Παπαρήγα για τα «δεινά» που επέφερε ο Καλλικράτης
Ζητά μονιμοποίηση του προσωπικού που ήδη εργάζεται σε δήμους και περιφέρειες...

Μονιμοποίηση του προσωπικού που ήδη εργάζεται σε δήμους και περιφέρειες, νέες προσλήψεις για τη στελέχωσή τους, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών τους, προτείνει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με επίκαιρη ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστηρίζει ότι η εξάμηνη εφαρμογή του προγράμματος επέφερε «αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις και πολιτική χειραγώγηση των εργαζόμενων στις Περιφέρειες και τους Δήμους».

«Οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Περιφερειών και των Δήμων το 2010 - 2011 ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα», τονίζει η κ Παπαρήγα και σημειώνει:

«Οι τεράστιες ελλείψεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, τα αθλητικά κέντρα, τα ΚΑΠΗ κ.λ.π., παράλληλα με την παντελή έλλειψη έργων υποδομής, θα επιδεινώσουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών της λαϊκής οικογένειας».