ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο: Ο Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια... «Μακεδονία» (video)

Απίστευτο: Ο Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια... «Μακεδονία» (video)

Σάλο και κατακραυγή προκαλεί το σοβαρότατο ολίσθημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος σε συνέντευξή του αποκάλεσε τα Σκόπια… «Μακεδονία».

Κατακραυγή για το νέο ολίσθημα Συριζαίου υπουργού - Δεν ξανάγινε στελέχη της κυβέρνησης να ενισχύουν την προπαγάνδα των Σκοπίων - Τον καλύπτει ελαφρά τη καρδία το Μαξίμου

Πριν αναφερθούμε στα λεγόμενα του κ. Μουζάλα, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα είναι σε ισχύ η απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που δεσμεύει την Ελληνική πολιτεία, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει κράτος στα βόρεια σύνορά της που χρησιμοποιεί το όνομα αυτό.

Ο κ. Μουζάλας, ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή απόπειρα περίπου 1.500 προσφύγων να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, αναφέρθηκε σε ένα φυλλάδιο που τους μοιράστηκε, το οποίο τους έδινε οδηγίες για το «ταξίδι». Όπως είπε, «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε όλη αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη μεταφέρονται πολύ δύσκολα, καθώς προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Με αυτή την προσδοκία έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές και αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη "Μακεδονία"».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία», καθώς πριν λίγο καιρό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης είχε επίσης αποκαλέσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Πώς είναι δυνατόν κορυφαίοι Έλληνες υπουργοί να αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία» ενισχύοντας την επιχειρηματολογία των Σκοπίων και συμβάλλοντας στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας από τους Σκοπιανούς;

Το θέμα δεν είναι απλό και ήδη το διαδίκτυο κατακλύζεται από σφοδρά πυρά εναντίον του κ. Μουζάλα, την ώρα που τα Σκόπια πανηγυρίζουν για την ανυπαρξία της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.

Όσο για την αντίδραση της κυβέρνησης;

Επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως αντιμετωπίζει τα ζητήματα εθνικής σημασίας ελαφρά τη καρδία, παρέχοντας πρωτοφανή προστασία στον Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος… εν τη ρύμη του λόγου αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», ενώ αποδέχεται ανερυθρίαστα τη «διεθνώς αναγνωρισμένη», όπως χαρακτηρίζει, ονομασία «ΠΓΔΜ»! Υπερβολές δηλαδή, όπως σημειώνουν επίσης από το Μαξίμου!

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στη γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή», σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι, καταλήγοντας:

«Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει»…

Την ίδια ώρα, μέσα σε μερικά λεπτά οι χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να σχολιάσουν τη δήλωση του υπουργού, ανάμεσα τους και ο Άδωνις Γεωργιάδης οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;».

Μουζάλας: Δεν το κατάλαβα, ζητώ συγγνώμη

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα».

Με αυτό τον τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απολογήθηκε για την άστοχη δήλωση του μέσω του Αθήνα 9.84.

Παραίτηση Μουζάλα ζητάει η ΝΔ

Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ζητά η ΝΔ, όπως εξηγεί με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.

Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Σχετικές ειδήσεις