ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος: «Τι γίνεται με τα δάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ»

Νίκος Νικολόπουλος: «Τι γίνεται με τα δάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ»
 Για δεύτερη φορά ο Υπουργός δεν έρχεται στην Βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη. Για δεύτερη φορά δεν συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση  που έχει καταθέσει στη βουλή ο κ.Ν.Νικολόπουλος για τα δάνεια και  συγκεκριμένα τα μη εξυπηρετούμενα τα σχετιζόμενα με εκδοτικές και τηλεοπτικές επιχειρήσεις του κ.Φ.Μπόμπολα , αφού ο ερωτώμενος Υπουργός Οικονομικών δήλωσε κώλυμα.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ.Ν.Νικολόπουλος ερωτηθείς σχετικά από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες απάντησε :

“ Έχει επισημανθεί και από τον Πρόεδρο της βουλής, ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να αποφεύγουν αλλά να επιδιώκουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο .Επιτέλους ας αντιληφθούν ότι όσο και αν είναι η επώδυνη η διαδικασία της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων αποτελεί το οξυγόνο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και η δημοσιότητα της είναι ένας αποτρεπτικός παράγων της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Όλοι οι φτωχοποιημένοι Έλληνες φορολογούμενοι απαιτούν η κυβέρνηση να φέρει όλα τα θαλασσοδάνεια στο φως , να ελέγχουν αρμοδίως και κυρίως να εξασφαλισθεί με κάθε τρόπο η επιστροφή των δυσθεώρητων δανείων καθώς και να τιμωρηθούν όσοι ενέκριναν αυτά.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος θα επιμείνει , αγνοώντας τις έμμεσες και άμεσες απειλές , από όπου και αν προέρχονται. Την Τρίτη στην βουλή στη συζήτηση για τη διαφθορά θα βγουν όλα τα άπλυτα στη φόρα.

Πλείστα όσα ΜΜΕ λειτουργούν με καθεστώς είτε προσωπικών, είτε εταιρικών δανείων και από τα χρήματα αυτά μέγα μέρος πήγε σε φυσικά πρόσωπα και μέσω αυτών σε... φιλενάδες και προσωπικούς λογαριασμούς τους στο εξωτερικό. Με εκβιασμούς έμμεσους και άμεσους σε πολιτικά πρόσωπα αλλά και σε τραπεζίτες και άλλους δημόσιους λειτουργούς «τσέπωσαν» το δημόσιο χρήμα με κόλπα άπειρα. Τα μεγάλα ποσά με τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια επιχειρήσεων ήταν το «συνηθισμένο» μενού που σχετίζονται με πολιτικούς και με ΜΜΕ. Αυτή ήταν ως τώρα η πιο συνήθης μέθοδος.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος από την πρώτη μέρα ζητά να γυρίσουν πίσω τα «κλεμμένα» και προς τούτο επανέρχεται με αναφορές στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη για να αναζητήσει απαντήσεις.