ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Φαιδρό να ζητήσουμε εκλογές, αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι

Μπακογιάννη: Φαιδρό να ζητήσουμε εκλογές, αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι

Αυτό εκτιμά, μεταξύ άλλων, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη η οποία χαρακτηρίζει τη συνοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανύπαρκτη και προβληματική.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Επένδυση» υποστηρίζει πως: «Θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό για το υπεύθυνο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επτά μήνες μετά να ζητά ξανά εκλογές. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ανεπάρκεια και η έλλειψη σχεδιασμού της παρούσας κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο».

Η τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «καταστροφική» την κυβέρνηση και υποστηρίζει πως: «Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος».

Σε ότι αφορά στο θέμα των διπλών διαπραγματεύσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη ανησυχεί: «Πολύ φοβάμαι ότι η σύνδεση του προσφυγικού με τη διαπραγμάτευση θα σημαίνει ήττα και στα δύο μέτωπα. Χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η χώρα θα βρεθεί σε παρατεταμένη αστάθεια, η οποία αν συνδυαστεί με ένα δυσανάλογο προσφυγικό βάρος, θα καταστήσει την Ελλάδα τόπο ακατάλληλο για κάθε μορφής επένδυση».

Αρνητική είναι η άποψή της και για τη συνοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ την οποία, μάλιστα, χαρακτηρίζει «προβληματική» και «ανύπαρκτη». Προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως αναφέρει, και η «κρίση» που προέκυψε
από το «αναμφισβήτητο ατόπημα» του Γ. Μουζάλα.

Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει ότι στόχος είναι «να εκφράσει ταυτόχρονα και τον πατριώτη -αλλά όχι τον πατριδοκάπηλο- και τον μεταρρυθμιστή του ευρύτερου δημοκρατικού κέντρου» και τους «δημιουργικούς Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω».

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως, Γ. Τσατάνη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει ότι η παρέμβαση ενός πολιτικού προσώπου σε μια ανακριτική διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτήματα και ότι είναι απαραίτητο το πολιτικό σύστημα να υπερασπιστεί την τιμή του και καλεί τον κ. Παπαγγελόπουλο να μην κρυφτεί πίσω από τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη καλεί όσους είχαν συνεργασία με τον Μαυρίκο, τον οποίο χαρακτηρίζει «κοινό εκβιαστή», να δώσουν εξηγήσεις. «Δεν δέχομαι να κατηγορείται το σύνολο της παράταξης για τέτοια φαινόμενα. Επιβάλλεται, όμως να δοθούν εξηγήσεις από όσους είχαν συνεργασία μαζί του», υπογραμμίζει.

Σχετικές ειδήσεις